Stacking - zadnji trend ali kaj to sploh je?

Prave navdušenke nad nakitom verjetno že veste kaj je t.i. "ring stacking" ali plastenje prstanov. Sami se zelo radi igramo z različnimi kombinacijami prstanov, ki nam lahko vsakič pričarajo drugačen izgled. Danes smo na kup zbrali nekaj nasvetov, kako do popolnega večplastnega izgleda.

Tukaj so naši top 3 nasveti za plastenje prstanov:


1. Mešajte in združite različne barve kovin

Ne rabijo biti vsi prstani iste barve. Tudi kombinacija zlate, srebrne ali rose gold bo izgledala zelo sveže in razgibano.
To je tudi eden izmed najbolj preprostih načinov za igranje z izgledom več prstanov naenkrat. Če ste premalo drzne za mešanje treh ali več kovin, se lahko za začetek držite kombinacije zlata-srebrna. Izberite prevladujočo barvo, nato pa v svoj izbor vstavite 2-3 kose druge barve.


2. Vedno pustite en prst prost
Kombiniranje več prstanov lahko hitro preide od »ravno dovolj« do »preveč«, zato je enostaven nasvet, da se izognete prekomernemu prekrivanju, da zasedete samo štiri prste hkrati. Če pustite vsaj en goli prst, ustvarite bolj uravnotežen in
koheziven videz, namesto da bi bil pretiran. Mi najraje pustimo prost palec ali mezinček, vendar to prepuščamo vaši presoji.

3. Različne velikosti in oblike
Zanesljiv način ustvarjanja vizualnega ravnovesja v vašem izboru prstanov je mešanje prstanov različnih velikosti in oblik. Minimalistični obročki, večji statement prstani, obročki s kamnom...možnosti je neskončno. Če se odločite
za en vpadljiv prstan, pazite da so vsi ostali bolj preprosti, da ne pride do preveč zasičenega izgleda. Zdaj pa na zabaven del in sicer ustvarjanje popolne kombinacije.

 

Statement prstan
Mi postopek plastenja po navadi začnemo z enim bolj vpadljivim prstanom, ki ga postavimo bodisi na kazalec ali prstanec. V kolikor imate v vaši zbirki en zelo vreden prstan (na primer zaročni) je lahko to center pozornosti, okoli njega pa
plastite majn vpadljive prstane. Raje se izogibamo večim vpadljivim prstanom na eni roki, da ne izgleda roka "pretežka".

Minimalističen obroček

Vsakemu izgledu dodamo vsaj en minimalističen obroček. To je lahko zelo preprost obroč, ali pa malce bolj dodelan prepleten prstan, ki dodatno popestri izgled.

Prstan druge oblike

Poleg dveh osnovnih oblik se radi igramo tudi z prstani drugačnih oblik, na primer prstan V oblike, ali C oblike. To bo izgledu dodalo dinamiko in popestrilo izgled vaše roke.

Vgrajena večplastnost
Najlažji način za dosego večplastnega izgleda so prstani, ki nudijo videz vendar so v resnici samo en prstan. Če vam razmišljanje o kombinacijah predstavlja nadlego, useeno pa bi radi dosegli tak videz je to daleč najlažji način. Verjemite, da boste prelisičili marsikoga ;)

Želimo vam veselo plastenje in delite z nami svoje izglede, inspiracija se namreč množi če jo deliš. Do takrat, sijte vsak dan✨